Huijausviesti liittyen GDPR-asetukseen

Lähettäjältä European Register of Commerce tulleet viestit voi jättää huomiotta, eikä niitä ainakaan tule allekirjoittaa eikä lähettää eteenpäin.

Tietosuojavaltuutetun toimisto on saanut useita yhteydenottoja viesteistä edellä mainitulta organisaatiolta. Viestit ovat osoittautuneet tilaaja-ansaksi, jolla vastaanottaja yritetään saada allekirjoittamaan tilaus, jonka vuosikustannus on lähes 1 000 euroa.

Viesti sisältää vastaanottajan tiedoilla esitäytetyn lomakkeen ja pyynnön palauttaa se allekirjoitettuna. Viestissä viitataan siihen, että tietojen tarkistuspyyntö liittyy toukokuussa voimaan tulleeseen EU:n tietosuoja-asetukseen.

European Register of Commercella ei ole tietosuojavaltuutetun toimiston tietojen mukaan mitään tekemistä viranomaistoiminnan tai tietosuojan kanssa.

 

Lähde: tietosuoja.fi

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.