Tutkimus: Generatiivisen tekoälyn toivotaan korvaavan työtehtäviä ja lisäävän työn tuottavuutta

Tekoäly

Tuore kyselytutkimus kertoo, että selkeä enemmistö vastaajista (62 %) uskoo AI:n säästävän työaikaa ja resursseja.

Insideintelligence.comin julkaisemassa tutkimuksessa (USA, tammikuu 2023) noin puolet vastaajista (47 %) on sitä mieltä, että AI:n avulla tulee korvata erityyppisiä työtehtäviä ja lisätä siten työn tuottavuutta.

Yli puolet (56 %) vastaajista arvioi, että AI:n tuottama sisältö voi sisältää epätarkkuuksia ja vinoumia. Viidesosa vastaajista on tästä väittämästä vahvasti tai jokseenkin eri mieltä, ja neljäsosa ei osannut vastata.

Lähes puolet vastaajista (43 %) uskoo, että AI:n tuottama kirjallinen sisältö voi olla yhtä hyvää kuin ihmisen tuottama sisältö, ja 36 % uskoo AI:n voivan tuottaa jo nyt parempaa sisältöä kuin ihminen.

Tekoälyn vaikutukset

Generatiivinen tekoäly on tekoälyn alalaji, joka kykenee tuottamaan uutta sisältöä, kuten kuvia, ääntä, tekstiä tai videoita, ilman ihmisen aktiivista ohjausta.

Lähde: eMarketer

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four + 7 =