Gavin Strange: Kuinka pysyä luovana ja antaa parasta itsestään

Gavin Strange

Aardman Animationsin Gavin Strange vinkkaa, kuinka suunnittelijana ruokit luovuuttasi ja pidät samalla huolta itsestäsi.

Luova työskentely on ajoittain raskasta, sen tietää jokainen markkinointimaailmassa toimiva. Taiteen tekemisessä kyse on yksilöllisestä ilmaisusta, mutta markkinoinnissa tulee kyetä vastaamaan asiakkaan briiffiin.

Kun maailma ja oikeastaan koko ala muuttuvat jatkuvasti, kuinka pysyä menossa mukana? Tulee aina vain uusia briiffejä, pitää kyetä kompromisseihin, välillä vaihdetaan kokonaan suuntaa. Miten pitää tämän kaiken keskellä yllä innostus ja energia sekä välttää loppuun palaminen?

Aardman Animationsin Gavin Strange kävi luovan markkinointitoimisto Avidlyn Creative Boostcampissa inspiroimassa luovia suunnittelijoita. Laitetaan miehen vinkit jakoon.

Toivottavasti saan ihmiset muistamaan, miksi he ovat innostuneet luovuudesta ja tästä alasta

1.     Ole kiltti itsellesi, koska olet vain ihminen. Ideoiden saaminen ei ole suoraviivainen prosessi vaan jatkuva flow aaltoiluineen. Hyväksy myös ne hetket, jolloin et pysty antamaan kaikkea täysillä, sillä ne kuuluvat kokonaisuuteen.

2.     Löydä tasapaino työn sekä muun elämän kanssa. Tämä on kuin keinulauta, jossa oikeaa painopistettä saa jatkuvasti hakea. Jos teet liikaa töitä ja muu elämä jää paitsioon, kuormitus kasvaa ja luovuus kärsii. Keho laittaa lopulta stopin, jos ei ota aikaa myös itselle ja tärkeille ihmissuhteille.

3.     Kuuntele. Kyse markkinoinnin suunnittelussa on tiimityöstä, jossa kyky ymmärtää muita on yksi tärkeimmistä taidoista. Jos olet kova puhumaan kuten minä, älä odota toisen puheenvuoron aikana omaasi tai mieti, mitä seuraavaksi sanoisit. Keskity pelkästään kuuntelemaan, mitä toisella on sanottavana.

4.     Miksi et juuri sinä? Elämme minimiriskin maailmassa, jossa ei kuole, vaikka kokeilisikin jotain uutta. Kaikki ne asiat, joista olet innoissasi ovat sellaisia, jotka jonkun täytyy tehdä. Miksipä se et voisi olla juuri sinä? Vaikkei sinulta löytyisi aiempaa kokemusta, uskalla silti tarttua asiaan ja vain alkaa tekemään. Tällä tavalla voit kehittää itsellesi uusia taitoja, joista tulee lopulta osa ammattitaitoasi. Esimerkiksi minä päädyin tällä tavalla filmipuolelle.

5.     Hae luovuudellesi täyttymystä, mistä ikinä sitä voi saada. Päivätyö tarjoaa lopultakin varsin rajalliset mahdollisuudet toteuttaa luovuutta. Jos jäät odottamaan sopivaa tilaisuutta päästä urallasi eteenpäin, voi olla, ettei sitä koskaan tule. Tee ennakkoluulottomasti omalla ajallasi asioita, joista kukaan ei maksa. Tee vaikka logo koirallesi. Minä olen tehnyt tyttäreni nimestä heavybändin logon, joka koristaa nyt läppärini kantta. Leiki ja hassuttele ennakkoluulottomasti ja käytä luovuuttasi, missä ikinä keksit.

Gavin Strange
Jo kolmatta kertaa järjestetty Creative Boostcamp toi tänä vuonna yhteen Avidlyn suunnittelijat ja strategit kaikista Suomen studioista. Päivän tarkoituksena oli hakea inspiraatiota ja uusia näkökulmia luovuuteen, mutta myös yhdistää ihmisiä ja kasvattaa luovan kulttuurin kannalta tärkeää yhteishenkeä.

Teksti: Paula Harmaala
Kuvat: Jussi Snicker

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three − 3 =