Modernin markkinoinnin yhtälö

Eka Ruola

Mainostajien Liiton tämän vuoden ensimmäinen Brändifoorum omistettiin markkinoinnin tulevaisuudelle. Yli 60 innokasta markkinoinnin ammattilaista kokoontui  kuulemaan hasan & partnersin toimitusjohtaja Eka Ruolan ja liiton toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemmingin ajatuksia siitä, mitkä trendit ja ilmiöt muokkaavat alan tulevaisuutta.

Eka Ruolan mukaan modernin markkinoinnin menestystarinat syntyvät, kun kunnianhimoisesti luovuuteen suhtautuva tekijätiimi ryhtyy yhdessä ratkaisemaan ongelmia teknologiaa ja dataa hyödyntämällä. Tässä hänen teesinsä lyhennettynä:

1. Dataa ei vieläkään hyödynnetä aidosti

Modernin markkinoinnin yhtälön ensimmäinen osa on data, eli kaikki se, mitä me tiedämme asiakkaasta. Ja tässä kyse on ennemminkin thick datasta, jossa myös käyttäytyminen on mukana, kuin big datasta, joka on meille pelkkä ongelma ilman analysointia.

2. Luovuuden suhteen ei saa olla laiska

Korkealaatuisen sisällön tekeminen ei ole aina trendikästä, enkä todellakaan ymmärrä miksi, koska sen pitäisi olla. Jos me päätämme, ettemme enää luo asiakkaille yhtäkään tylsää hetkeä meidän brändiemme kanssa, tapahtuu poikkeuksellisia asioita.

3. Teknologian osalta olemme vasta raapaisseet pintaa

Teknologia on auttamassa meitä, eikä lisäämässä hämmennystä. Tekoäly on yksi suurimpia markkinoinnin trendejä tällä hetkellä. Samoin AR ja VR. Tekoäly esimerkiksi antaa jossain vaiheessa meille mahdollisuuksia jopa ennustaa sitä, mitä kuluttajakentässä tapahtuu.

4. Ratkotaan ongelmia yhdessä

Modernia markkinointia ei voi tehdä yksin tai vain yhden tahon toimesta. Minulla on sellainen unelma, että tulee hetki, jolloin mainostajan ja asiakkaan välinen ostaja-myyjä-asetelma häipyy.

 

Teksti: Kari Latvanen
Kuva: Niklas Meltio

Katso esitykset kokonaisuudessaan.

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen − sixteen =