Digital Markets Act: Meta lupaa lisätä käyttäjien valinnanvapautta

Digital Markets Act

Meta ilmoitti uusimmasta toimenpiteestään noudattaakseen EU:n Digital Markets Act -lakia.

Meta ilmoitti tällä viikolla tarjoavansa käyttäjille Euroopan unionissa, Euroopan talousalueella ja Sveitsissä enemmän valinnanvapautta siitä, miten heidän tietonsa jaetaan sen palveluiden välillä.

Erityisesti ne käyttäjät, jotka ovat jo suostuneet jakamaan tietonsa Instagramin ja Facebookin välillä, voivat nyt halutessaan irrottaa sosiaalisen median tilit toisistaan. Samoin Facebook Messengerin, Marketplacen ja Gamingin käyttäjät voivat valita, voivatko nämä palvelut käyttää heidän Facebook-tilinsä tietoja.

Tämä on Meta-yhtiön viimeisin ilmoitus, kun se valmistautuu noudattamaan DMA:ta. Uusi laki estää suuria ”portinvartijaalustoja”, kuten Meta, Google tai Amazon, yhdistämästä henkilötietoja palveluidensa tai kolmansien osapuolien palveluiden välillä ilman käyttäjän suostumusta 6. maaliskuuta alkaen. Google otti vastaavan askeleen viime viikolla.

Lähde: WFA

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen − one =