Ääniohjauksella pizzaa ja musiikkia

Älykaiuttimien ääniohjaus ottaa ensiaskelia Suomen markkinoilla. USA:ssa musiikkipalvelu Spotify liittoutui Google Homen kanssa joulumarkkinoilla.

Kotipizza lanseerasi kesällä puheohjauksella toimivan palvelun. Amazonin Alexa-tekoälyä käyttävällä älykaiuttumella voi siis tilata pizzaa. Puheohjauspilotti on ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa.Kotipizza tuottaa Alexa-toiminnallisuuden yhteistyössä OP:n Pivon kanssa.

Toistaiseksi ostaminen tapahtuu englanniksi. Suomessa älykaiuttimien yleistyminen on vahvasti sidoksissa kieleen, ja kiinnostuksen odotetaan kasvavan, kun puheohjausta saadaan suomeksi.

USA:ssa Spotify ja Google Home tarjoavat loppuvuoden ajan amerikkalaisille Spotify Premium Home -tilaajille maksuttoman Google Home -kaiuttimen.Tämä on Googlelle mahdollisuus kuroa Alexan etumatkaa ja Spotifyllle tilaisuus kerätä lisää palvelun tilaajia.

Adoben tutkimuksen mukaan tämän vuoden lopussa jo lähes joka toisessa amerikkalaiskodissa on älykaiutin.

Lisätietoa Kotipizzan palvelusta.

Lähde: qz.com, Kotipizza

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.