Cannes Lions: Suomeen kaksi pronssileijonaa. Erma&Reinikainen menestyi mediakategoriassa

Erma&Reinikainen

Erma&Reinikainen toi Musti ja Mirri-kampanjallaan Suomeen kolmannen leijonan DDB Nordin ja McDonaldsin McDripin yhden hopean ja yhden pronssin lisäksi. Pronssinen jalopeura irtosi mediakategoriasta.

”Leijonan voittaminen tuntuu todella hyvältä. Erma&Reinikainen perustettiin vasta viime vuonna, ja pääsimme heti isojen toimistojen ja brändien joukkoon maailman kovimmassa skabassa”, Aleksi Erma kuvailee tuntojaan, ja jatkaa:

”Vaikka meiltä molemmilta löytyy Cannes-voittoja entuudestaan, on tämä palkinto erityinen, koska se tuntuu aiempia enemmän omalta. Heti perään on todettava, että vaikka Erma & Reinikainen on kahden kimppa, mitään ei olisi tapahtunut ilman mukana olleita kumppaneita – Mustin ja Mirrin porukasta puhumattakaan. Suuri kiitos ja onnea siis koko porukalle. Juuri tällainen yhteistyöhön perustuva toimintamalli meillä oli mielessä, kun lähdimme pois isosta toimistosta.”

Erno Reinikainen säestää: ”Tiesimme, että voimme suunnitteluparina tarjota edelleen asiakkaan ongelmiin laadukkaita luovia ratkaisuja ja ideoita. Ajatuksemme oli, että idean syntymisen jälkeen kasaisimme joka keissiin mukaan parhaat mahdolliset tekijät. Tämä näyttää onnistuneen.”

Musti ja Mirrin Täällä pelkään minä -kampanjan idea poiki suunnittelijoiden mukaan yksinkertaisesta oivalluksesta. Siitä, että uudenvuoden juhlijat ja juhlimisesta kärsivät koirat eivät koskaan kohtaa toisiaan. Koirat kun piiloutuvat juhlailtana visusti koteihinsa ja samalla ilotulitteiden aiheuttamat ongelmat jäävät juhlijoilta näkemättä. Idea reaktivisuuden tuomisesta ulkomainontaan tuntui heti ratkaisulta, joka pantaisiin merkille.

Tuotannosta vastasi Cocoa.

McDripille toinenkin leijona

McDonald’sin ja NORD DDB Helsingin McDrip-kampanja palkittiin eilen pronssileijonalla Social & Influencer -kategoriassa. McDrip sai jo aiemmin hopealeijonan Design-kategoriassa.

Teksti: Anssi Järvinen

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ten − one =