Google, Meta ja Apple rajoittavat venäläisten uutiskanavien toimintaa

Valeuutisointi somealustoilla

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut verkon jättiläiset Googlen, Metan ja Applen torjumaan virheellistä tietoa palveluissaan.

Google poisti karttapalvelunsa liikennetiedot pian Venäjän hyökkäyksen alettua. Samaan aikaan ukrainalaiset poistivat ja muuttivat liikennemerkkejä hidastaakseen hyökkääjien etenemistä.

Google on myös alkanut poistaa venäläisten uutiskanavien kuten RT ja Sputnik sisältöjä YouTubessa. Sosiaalisessa mediassa etenee kampanja, jossa pyritään viemään Venäjälle tietoa sodasta Google Maps -arvostelujen muodossa.

Meta on rajoittanut venäläisten uutiskanavien näkymistä Facebookissa ja Instagramissa.

Apple on ilmoittanut, että RT News- ja Sputnik News -sovelluksia ei voi enää ladata Venäjän App Storesta. Yritys sanoo myös lopettavansa tuotteidensa viennin Venäjälle ja rajoittavansa Apple Pay -maksupalvelun käyttöä.

Netflix on ilmoittanut, että se ei ole suostumassa sisältöjä koskeviin vaatimuksiin Venäjällä. Maa on vaatinut, että striimauspalvelu esittäisi alustallaan 20 valtion tukemaa kanavaa. Muutoksen olisi pitänyt tulla voimaan 1. maaliskuuta (Politico).

Lisätietoja:

Googlen tiedote

Metan tiedote

Apple (lähde: Reuters)

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 + fifteen =