Google: uusi työkalu auttaa tunnistamaan tekoälyn luomia kuvia

Tekoälyn luomat kuvat yleistyvät vauhdilla ja niiden laatu paranee koko ajan. Haasteeksi on tullut niiden tunnistaminen.

Generatiivinen tekoäly mahdollistaa uusia luovia ratkaisuja, mutta se tuo myös riskejä, kuten mahdollisuuden levittää virheellistä tietoa. Kyky tunnistaa tekoälyn luomaa sisältöä on tärkeää, jotta voidaan havaita, milloin on kyse tekoälyllä luodusta mediasta.

Yhteistyössä Google Cloudin kanssa tutkimusyksikkö Google Deep Mind on lanseerannut beeta-version SynthID:stä, joka vesileimaa ja tunnistaa tekoälyn luomia kuvia. Teknologia upottaa digitaalisen vesileiman suoraan kuvan pikseleihin, tehden siitä näkymättömän ihmisen silmälle, mutta vesileima on havaittavissa tunnistamista varten.

Työkalu ei heikennä kuvan laatua ja mahdollistaa vesileiman pysymisen havaittavana muokkaustenkin jälkeen – kuten suodattimien lisääminen, värien muuttaminen ja tallentaminen tiedostoa kompressoimalla.

SynthID tarjoaa Googlen mukaan lupaavan teknisen lähestymistavan työskennellä vastuullisesti tekoälyn luoman sisällön kanssa. Työkalu julkaistaan aluksi rajoitetulle määrälle Google Cloudin asiakkaita, jotka käyttävät kuvien luomiseen Imagenia.

Lähde: Google Deep Mind

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen − fifteen =