Greenpeace painosti Cannesissa lopettamaan fossiilisia polttoaineita käyttävän teollisuuden tukemisen

Mielenosoitus

Greenpeace näkyi Cannes Lions 2022 -tapahtumassa joka päivä erilaisilla mielenosoituksilla.

Avajaispäivänä entinen Cannes-voittaja ja nykyinen Greenpeace-aktivisti Gustav Martner valloitti lavan palkintojenjaossa palauttamalla leijonansa, jonka hän oli aiemmin saanut autoteollisuudelle ja lentoyhtiölle tekemästään työstä.

”Entisenä mainostoimiston johtajana tiedän mainonnan ja sponsoroinnin voiman. Työtäni oli auttaa saastuttajia myymään enemmän tuotteita, jotka tappavat tämän planeetan ja ihmiset. Mainostoimistot ovat liian pitkään paenneet vastuutansa ilmastokriisissä. Heidän on katkaistava siteensä fossiilista polttoaineita käyttävään teollisuuteen”, Martner vaati.

”Cannes Lions väittää olevansa luovuuden koti, mutta olen täällä sanomassa, ettei kuolleella planeetalla ole luovuutta.”

Greenpeace arvostelee tapahtumaa, jossa heidän mukaansa on jaettu vähintään 300 palkintoa mainostajille, jotka edistävät lentomatkailua ja ovat saaneet fossiilisia polttoaineita käyttävät autot vaikuttamaan kuluttajien silmissä haluttavammilta.

Järjestö tuomitsee mainos- ja pr-toimistot, jotka väittävät sitoutuneensa hiilineutraaliuden ja kestävien kehityksen edistämiseen, mutta silti jatkavat työskentelyä fossiilisia polttoaineita käyttävän teollisuuden hyväksi.

mielenosoitus
Torstaina Greenpeacen aktivistit nousivat tapahtumapaikan katolle osoittamaan mieltään, ja ympäristöliikkeen alus partioi satamassa tapahtuman edustalla.

Viimeistään Cannesissa mainostajien ja luovan alan toimijoiden oli herättävä siihen, että markkinointiaktivismi on yksi alaan vaikuttavista ilmiöistä. Yrityksen pitää toimia vastuullisesti joka suuntaan. Jos yritys ei ole arvoiltaan ja toiminnaltaan tulevaisuuden kestävä, se on iso riski brändille ja omistajille.

Teksti: Paula Harmaala

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 − 9 =