ICCO World PR Report: viestintäalan odotukset tulevalle vuodelle

Tuore tutkimus kertoo haasteista etenkin asiantuntijoiden rekrytoinnissa. Liiketoiminnan näkymät ovat pääosin myönteisiä.

Viestintätoimistojen kansainvälinen etujärjestö ICCO (International Communications Consultancy Organisation) selvitti jälleen jäsentoimistojensa odotuksia tulevalle vuodelle. ICCO World PR Report 2022-2023 kertoo mm. myönteisestä kehityksestä viestintäalan arvostuksen ja liiketoiminnan kasvun osalta, mutta listaa myös alan haasteita.

Suuri este alan myönteiselle kehitykselle on pula osaajista. Sitä pyritään paikkaamaan myös alan ulkopuolelta. Uuden teknologian omaksumisessa on vielä paljon tehtävää. Mainintoja saavat myös mm. lisääntyneet mielenterveyden ongelmat, jotka korostuivat pandemian aikana sekä henkilöstön diversiteetin puute.

Toiminnan painopistealueista korostuvat ensi vuonna etenkin vastuullisuus (ESG*), vaikuttajaviestintä ja strateginen konsultointi.

Voit ladata koko raportin täällä.

Lähde: ICCO

* ESG =  Environmental, Social, Governance, eli ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hallintotapaan liittyviä asioita.

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + 8 =