Joutsenmerkki kirittää yritysten ympäristötyötä

Joutsenmerkki

Joutsenmerkin pohjoismaisessa mainoskampanjassa kerrotaan tarina niiden tuotteiden silmin, jotka eivät läpäisseet merkin ympäristövaatimuksia.

Pohjoimaismaiden tunnetuin ympäristömerkki Joutsenmerkki on perustettu 1989, mutta tämä on ensimmäinen kampanja, joka toteutetaan kaikissa viidessä Pohjoismaassa. Tavoitteena on osoittaa kuluttajille, että he voivat luottaa tekevänsä ympäristölle paremman valinnan hankkiessaan tuotteen Joutsenmerkittynä.

Kampanja korostaa Joutsenmerkittyjen tuotteiden ja palvelujen laajaa valikoimaa aina pesuaineista maaleihin ja vaatteista rahastoihin. Kampanja näkyy Suomessa sosiaalisen median kanavissa ja digitaalisilla mainospaikoilla metroissa, raitiovaunuissa ja metroasemilla.

Yhä useammat kuluttajat haluavat tehdä kestävämpiä valintoja. Samaan aikaan he kuitenkin kohtaavat monia päätöstä vaikeuttavia tekijöitä kuten lukuisia viherväittämiä, joiden paikkansapitävyyttä on vaikea todistaa.

– Kuluttajilta ei voi odottaa perehtymistä laajoihin ja monimutkaisiin ainesosaluetteloihin ja tuotantoprosesseihin aina ennen ostopäätöksen tekemistä. Sen vuoksi Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki, Joutsenmerkki, on olemassa. Se asettaa tuotteille tiukkoja ilmasto- ja ympäristövaatimuksia, jotka kirittävät yritysten ympäristötyötä. Kaikki tämä, jotta kuluttajan olisi helppo tehdä kestävämpiä valintoja, Joutsenmerkin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Kinnari kertoo.

Kampanja muistuttaa Joutsenmerkittyjen tuotteiden valikoimasta

Forsman & Bodenfors -toimiston toteuttamassa kampanjassa tuodaan esille myös ympäristömerkittyjen tuotteiden laajaa valikoimaa. Sen tuloksena kampanjassa päädyttiin esittelemään Joutsenmerkkiä nimenomaan sellaisten tuotteiden näkökulmasta, jotka eivät olleet täyttäneet ympäristömerkin kunnianhimoisia vaatimuksia.

– Vaikka Joutsenmerkki on Pohjoismaiden tunnetuin ympäristömerkki, harvempi tietää, millaisia kriteerejä tuotteille ja palveluille asetetaan merkin saamiseksi. Tämän kampanjan avulla haluamme lisätä kuluttajien tietoisuutta ja muistuttaa, että Joutsenmerkki löytyy kymmenistä tuhansista tuotteista ja useista eri tuoteryhmistä, Kinnari toteaa.

Euroopan unioni suunnittelee uusia sääntöjä yritysten vastuullisuusviestinnälle. Samalla se tulee voimakkaasti sääntelemään ympäristömerkkejä, jotta ne huomioisivat tuotteen koko elinkaaren keskeiset ympäristövaikutukset. Lisäksi niiden tulisi olla kolmannen osapuolen todentamia.

– Joutsenmerkin avulla suuri osa yritysten työstä on jo tehty, sillä se takaa tuotteiden tai palvelujen olevan ympäristön kannalta parempia valintoja koko elinkaarensa ajalta aina raaka-aineista kierrätykseen. Uudistamme säännöllisesti kriteerejä, jotta olisimme aina askeleen edellä kirittämässä yritysten ympäristötyötä, Kinnari summaa.

Tutustu kampanjavideoon 
Kampanjasivu
www.joutsenmerkki.fi

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen − ten =