Markkinoinnin mediakenttä uudistuu

Markkinointi & Mainonta lakkautetaan, MRKTNG -media vahvistuu ja MarkkinointiKollektiivi perustaa uuden median.

Alma Media lakkauttaa Markkinointi & Mainonta -lehden

Alma Talentin syyskuussa käynnistämät tuotannon ja mediamyynnin tehostamista ja uudelleenjärjestämistä koskevat YT-neuvottelut ovat päättyneet, ja niiden tuloksena Alma Talent päätti lakkauttaa Markkinointi & Mainonnan, Metallitekniikan ja Tekniikan Historian kustantamisen. Julkaisut lakkaavat ilmestymästä 31.12.2020 mennessä.

Markkinointi & Mainonnan lakkauttaminen on jakanut mielipiteitä markkinoinnin kentässä. Vielä muutama vuosi sitten lehden saivat postitettuna Markkinointiliitto MARKin jäsenet. Viime vuonna vastaavana jäsenetuna oli MRKTNG -lehti.

MRKTNG -media vahvistuu ja monipuolistuu

Marketing Finlandin julkaisema MRKTNG -lehti, eli entinen Mainostaja, on puolestaan kasvattanut lukijakuntaansa, kun lehden jakelu tapahtuu useamman markkinoinnin liiton jäsenistölle. Lehden 9 000 lukijasta valtaosa on ollut markkinoinnin ostajia. Marketing Finlandin ja markkinoinnin sekä viestinnän palvelutarjoajia edustavan MTL:n yhdistäessä ensi vuoden alussa toimintonsa monipuolistuu myös lehden sisältö.

MRKTNG -lehden päätoimittaja Janne Häivälä kertoo, että lehden sisältöjen suunnitteluun halutaan ottaa vahvemmin mukaan myös laaja jäsenverkosto. ”MRKTNG -lehden kilpailuetuna on korkeatasoinen ja puolueeton markkinoinnin sisältö, jota rikastamme alaan vihkiytyneiden toimittajien avustuksella.”

Normaalioloissa MRKTNG -lehti on ilmestynyt painettuna versiona, mutta etätöiden yleistyttyä on lehti tuotettu digitaalisena näköislehtenä. MRKTNG -lehden rinnalla toimii MRKTNG.fi -uutissivusto, jota Marketing Finland myös kehittää aktiivisesti.

MarkkinointiKolletiivi aloittaa markkinoinninuutiset.fi palvelun ylläpitämisen

Alma Median yt-neuvottelujen päätyttyä ilmoitti MarkkinointiKollektiivi julkaisevansa oman digitaalisen median. Markkinoinninuutiset.fi haluaa ottaa Markkinointi & Mainonta -median paikan ja on palkannut toimittajia kuratoimaan sisältöjä.

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three + eighteen =