Muistamme lämmöllä Ami Hasanin saavutuksia markkinointipositiivisen yrityskulttuurin luomiseksi

Ami Hasan kuoli maanantaina pitkäaikaisen sairauden heikentämänä.

Ami Hasan perusti ensimmäisen mainostoimistonsa 1980-luvulla. Hän toimi perustamansa yhtiön hasan & partnersin hallituksen puheenjohtajana kuolemaansa saakka. Hän oli vuosia mukana myös Marimekon hallituksessa.

Ami Hasan istui lukuisia kertoja suurten kansainvälisten mainoskilpailujen tuomaristoissa. Vuonna 2017 hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena kansainvälisen luovan suunnittelun kattojärjestön Art Directors Club of Europen presidentiksi.

Hasan oli aktiivisesti mukana Markkinoinnin edistämiskeskus MAKESin toiminnassa.

Marketing Finlandin toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki:

”On niitä ihmisiä, jotka vain puhuvat ja sitten on niitä, jotka myös toimivat. Ami kuului ehdottomasti jälkimmäiseen kastiin, ja ilman Amia Suomen markkinointikenttä olisi ollut hyvin erilainen. Minulla oli kunnia tutustua Amiin MAKESin hallitustyön kautta ja päästä käymään hänen kanssaan tunteitakin nostattaneita keskusteluja alan tilasta. Oli mahtavaa saada näkemyksiä henkilöltä, jolla on ollut näin iso rooli markkinointipositiivisen yrityskulttuurin rakentamisessa Suomessa.”

Amin kanssa pitkään työskennellyt Eka Ruola:

”Ami oli suurimmista suurin. Ja minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä oppi-isä ja ystävä. Hänen vaikutuksensa alallemme on ollut mittaamattoman arvokas. Toista Amia ei koskaan tule. Syvimmät osanottoni hänen perheelleen.”

Nesteen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen:

”Muistan vieläkin Amin markkinoinnin luennon opiskeluajoiltani vuodelta 1997. Se oli niin raikas tuulahdus Otaniemen arkeen. Hänen työnsä markkinoinnissa on ollut kiistatonta ja uraa uurtavaa. Syvimmät osanottoni hänen perheelleen.”

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 + four =