Wing etsii suomalaisia pilottiyrityksiä drone-kuljetuksiin

Drone-kuljetuksiin erikoistunut Wing on jo toimittanut testiluontoisesti mm. ruokaa ja lääkkeitä Australian maaseudulla.

Mainostajien Liiton Maria Timonen haastatteli Wingin toimitusjohtaja James Ryan Burgessia Slush-tapahtumassa Helsingissä.

Burgessin mukaan ensi vuosi menee vielä toiminnan testailuun eri puolilla maailmaa, mm. Helsingissä kantakaupungin ulkopuolella. Suomi on ensimmäinen paikka Euroopassa, jossa Wing suunnittelee toimintansa käynnistämistä. Seuraavan 3-5 vuoden aikana drone-kuljetusten uskotaan yleistyvän paitsi yrityksissä myös yksityishenkilöiden parissa.

Burgessin mukaan drone-toimitukset ovat ekologisia, nopeita ja turvallisia. Mobiilisovelluksella voi tulevaisuudessa tilata noin 5 minuutin sisällä tapahtuvia toimituksia esimerkiksi lääkkeistä, työkaluista ja elintarvikkeista. Burgess uskoo myös kuljetuskustannusten laskevan verrattuna esimerkiksi ruuhkissa seisoviin autoihin.

Ota yhteyttä täällä, jos kiinnostuit Wing-kuljetusten testaamisesta Suomessa.

 

Kuvat: Wanda Holopainen

 

Alla Maria Timonen, Mainostajien Liitto, James Burgess, Wing

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 − five =