Onnea Suomen Digimenestyjät 2019: Telia (B2C) ja Konecranes (B2B)! 

BearingPoint Finlandin tekemä Digimenestyjät 2019 -tutkimus mittasi yhteensä 593 yritystä 25 toimialalta kahdeksassa Euroopan maassa.

Mittauksessa tarkasteltiin yhteensä 252 eri objektiivista kriteeriä, joilla kuvataan digitaalista asiakaskokemusta. Tutkimus ja sen anti ovat erittäin ajankohtaisia, sillä digitalisaatio on noussut merkittäväksi strategiseksi painopistealueeksi jo 79 % suomalaisista yrityksistä.  

 Digitaalisuuden 6 ulottuvuutta – sarjojen voittajat: 

Digitaalisesta markkinoinnista palkittiin Veikkaus, joka sai mittauksessa täydet pisteet hakukonemarkkinoinnissa.  Digitaalisesta tuotekokemuksesta palkittiin Helsingin Sanomat, joka tutkimuksen mukaan tuottaa laadukasta interaktiivista sisältöä. Verkkokaupassa voiton vei Gigantti, joka palkittiin hyvästä tuotteisen esittelystä sekä tarjoamastaan erityisen helposta ja sujuvasta ostoprosessista. Asiakkuuden voitto meni Telialle, jonka Yhteisö on asiakkaiden tuottamien ongelmanratkaisujen, tuotearvostelujen, ostosuosituksien ja tuen kohtaamispaikka. 

Mobiilissa puolestaan palkittiin OP, jonka Pivo sai vertailun parhaat mobiilisovelluksen pisteet. 

Sosiaalisen median paras oli Fazer, joka oli tasaisen vahva kaikilla somen osa-alueilla, mutta jonka Instagramin entistä aktiivisempi käyttö monipuolisine sisältöineen sai erityiskiitosta.  

Tutkimuksen mukaan eniten haasteita ja parannettavaa eurooppalaisiin kilpailijoihin verrattuna on mobiilissa ja verkkokaupassa. Toisaalta asiakkuuden ylläpidon tärkeys digitaalisissa kanavissa on ymmärretty Suomessa hyvin, ja tässä kategoriassa noustiin tutkimuksen tämän vuoden kärkimaaksi. 

 Koko tutkimus löytyy: digitalleaders.bearingpoint.com/finland

 

Teksti: Maarit Aarrekangas

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eleven − 3 =