Versowood uskoo Kiinan markkinoihin

Heinolalainen Versowood kehittyi reilussa 70 vuodessa paikallisesta sahasta globaaliksi yritykseksi, joka tekee puusta tuotteita lastuakaan hukkaamatta.

Tammikuun 13. päivä tänä vuonna aloitti uuden luvun Versowoodin historiassa. Silloin Kiinassa asti uutisoitiin laajasti, kuinka 41 vaunua käsittänyt konttijuna pääsi Suomesta perille Ganzhoun kaupunkiin lastinaan 2000 kuutiota Versowoodin sahatavaraa.

Kiinalaiset valmistavat tiivissyiseksi kasvaneesta suomalaisesta kuusesta huonekaluja lapsille. Käsittelemätöntä puuta pidetään turvallisena materiaalina perheiden ainokaisille lapsille ja vaalean puun vähäoksaisuus ihastuttaa.

Kiina on tällä hetkellä noin 50 maahan tuotteitaan vievälle Versowoodille tärkein yksittäinen vientimaa, ja sen osuus yhtiön viennistä on 12 prosenttia.

Puutuoteala on kansainvälisesti kilpailtu, asiakkaat ovat vaativia ja kuljetukset Suomesta ovat pitkiä. ”On tärkeää, että maailmalla on paikalliset olot tuntevia ihmisiä palvelemassa asiakkaita. Jopa höyläreillä on eri maissa erilaiset tavat hyödyntää puuta”, toimitusjohtaja Ville Kopra kertoo.

Versowoodissa uskotaan siis vakaasti Kiinan markkinoihin niiden nyt avauduttua.

”Kiina laittaa miljardeja junaliikenteeseen. Kuljetusaika täältä lyhenee kolmannekseen laivamatkaan verrattuna. Junakuljetukset ovat Kiinassakin tapa vastustaa kaupungistumista ja luoda työpaikkoja maakuntiin.”

Yritys kasvattaa myös muita, jo vakiintuneita vientisuuntiaan, eli mäntyä menee etenkin arabimaihin Pohjois-Afrikassa sekä Saudi-Arabiaan. Myös Israel kuuluu yrityksen merkittäviin vientimaihin.

”Kasvu tulee kuitenkin Aasiasta, missä asuntorakentaminen ja bruttokansantuote ovat kasvussa. Japanin osuus viennistämme on nyt 6-7 prosenttia ja kasvua näkyy niin Etelä-Koreassa, Filippiineillä kuin muissakin Kaakkois-Aasian maissa. Uskon Silkkitiehen.”

Katso videolta Ville Korpran mietteitä kansainvälistymisestä.

 

Teksti ja video: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + nine =