Laila Pawlak – sillanrakentaja ihmisyyden ja teknologian välillä

Laila Pawlakin uran punainen lanka on aina ollut siltojen rakentaminen teknologian ja ihmisten välille. Hiljattain hän oli tuomassa Pohjolaan osaa Singularity University yliopistoa, joka aikoo ratkoa ihmiskunnan suuret tulevaisuuden ongelmat teknologian avulla.

Pawlak on työskennellyt yritysmaailmassa ihmisten kehittämisen ja ylipäätään kehitystyön parissa eri tavoin. Värikäs ja kiivastahtinen ura on polveillut muun muassa yrittäjänä, neuvonantajana, yritysvalmentaja, puhujana, innovaattorina sekä Singularity University yliopistossa. Kahdesti hän on ollut ehdolla Tanskassa vuoden naisyrittäjäksi. Pawlakin uran punainen lanka on aina ollut siltojen rakentaminen teknologian ja ihmisten välille. Hän pyrkii avaamaan syitä siihen, miksi teknologian käyttö on hyödyllistä ja tärkeää.

– Olen aina ollut hyvin kiinnostunut teknologiasta, vaikka en ole koskaan ollut mikään it-guru, insinööri tai muutakaan vastaavaa. Mutta teknologia on aina syvästi kiehtonut minua – ei oikeastaan itse teknologian takia itsessään vaan siitä näkökulmasta, mitä se voi tehdä ihmisten hyväksi – miten sitä voidaan hyödyntää?

Teknologiakysymysten parissa Pawlak on siis mukana Singularity University -yliopiston toiminnassa, jonka missiona on ratkoa suuria globaaleja ongelmia. Nyt myös Pohjoismaihin rantautunut Singularity University aloitti Silicon Valleyssä noin 10 vuotta sitten. Koulu perustettiin ajatuksella, että teknologiat kuten tekoäly, robotiikka ja synteettinen biologia kehittyivät kiihtyvällä vauhdilla, mutta niitä yleensä voinut opiskella kaikkia yhdessä saati aikataulussa joka olisi yhteneväinen yritysten aikataulujen kanssa.

– Tavoitteena on opettaa teknologioiden ymmärtämistä, jolloin voidaan luoda ratkaisuja globaaleihin suuriin haasteisiin. Silloin osaamme käyttää teknologioita niin että olemme osa ratkaisua, eikä osa ongelmaa.

 

Lue koko artikkeli Pawlakista MAINOSTAJA-lehdestä 2-2018

Laila nähdään puhumassa Mainontapäivässä 21. syyskuuta.

 

Teksti: Laura Lähdevuori
Kuva: Vesa Tyni

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.