Adoptiolive – maailman ensimmäinen täysin livestriimattu ulkomainoskampanja

Adoptiolive

SEY Suomen eläinsuojelu käynnistää Adoptioliven, jonka tähdiksi nousevat kotia etsivät lemmikit.

Kissoja hylätään Suomessa vuosittain yli 20 000, ja eläinsuojelijoiden resurssit ovat vähissä.

Adoptiolive-kampanjan tavoitteena on löytää lemmikeille rakastavat kodit, ja adoptioprosessin voikin aloittaa suoraan livelähetyksestä. Kampanjan on suunnitellut Erma&Reinikainen.

Käynnissä oleva kissakriisi ajaa eläinsuojeluyhdistykset ahtaalle, ja useiden yhdistysten tilat ovat ääriään myöten täynnä. Samaan aikaan yhdistysten arjessa näkyy yhä koronapandemian aikaisen lemmikkibuumin laantuminen ja hylättyjen lemmikkieläinten määrän kasvu. Nyt lanseerattavan Adoptioliven tavoitteena on ennen kaikkea löytää mahdollisimman monelle lemmikille uusi koti. Samalla ihmisiä kannustetaan tukemaan yhdistysten toimintaa myös muilla tavoin kuten lahjoittamalla tai ryhtymällä sijaiskodiksi kotia odottavalle lemmikille.

”Ympäri Suomen sijaitsevien jäsenyhdistystemme tilanne on tälläkin hetkellä hyvin vaikea, ja tarvitsemme ratkaisuja tilanteen rauhoittamiseksi. Samaan aikaan yhdistysten resurssit aktiivisesti markkinoida omaa toimintaansa ovat rajalliset, ja siksi tarvitsemme Adoptioliven kaltaisia yhteistyöprojekteja, joiden kautta saamme palstatilaa kotia etsiville lemmikeille”, kertoo Kati White, SEY Suomen eläinsuojelun toiminnanjohtaja.

Adoptioprosessiin voi tutustua esimerkiksi bussia odotellessaan.

Adoptioliveä voi seurata sosiaalisen median lisäksi katukuvassa ympäri Suomen, sillä lähetys striimataan suorana valituille ulkomainospaikoille. Adoptioprosessiin voi siis tutustua esimerkiksi bussia odotellessaan. Valtakunnallisen näkyvyyden mahdollistaa Musti ja Mirri, joka on SEY:n pitkäaikainen kumppani.

“Lemmikin hankinta on aina iso päätös, oli kyseessä sitten lemmikkieläimen adoptio tai hankkiminen suoraan kasvattajalta. On tärkeää, että eläinystävää harkitsevalta löytyy taloudellisten resurssien lisäksi aikaa ja halua sitoutua. Varsinkin löytöeläinten kohdalla omistajalta vaaditaan henkisiä resursseja kuten kärsivällisyyttä kohdata vaikeistakin lähtökohdista tullut eläin. Kannustamme aina vastuulliseen lemmikin hankintaan, onhan kyseessä eläimen elämänmittainen sitoutuminen”, kertoo Eveliina Rantahalvari, Mustin ja Mirrin markkinointipäällikkö.

Ensimmäisessä Adoptiolivessä tähdiksi nousevat Turun Eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa omaa kotiaan etsivät kissat. Vaikka livelähetys keskittyy Turun toimipisteen kissoihin, ohjataan ihmisiä sen kautta sivustolle, jolta löytyvät kaikki SEY:n jäsenyhdistysten adoptiota odottavat lemmikit. Kaikki adoptiosta kiinnostuneet tulevat omistajat käyvät läpi prosessin, jolla varmistetaan eläimen ja uuden kodin paras mahdollinen soveltuvuus toisilleen.

Suomessa hylätään vuosittain yli 20 000 kissaa, joista vain puolet päätyy löytöeläintaloihin

Tällä hetkellä Suomessa omaa kotiaan etsii jopa tuhansia eläimiä aina kaneista koiriin ja kissoihin. Huonoin tilanne on kissojen kohdalla, ja kodittomia kissoja onkin yhdistysten hoivissa enemmän kuin muita lemmikkieläimiä. Suomessa hylätään vuosittain vähintään 20 000 kissaa, ja kyseessä onkin valtakunnallinen kissakriisi.

Hylätyistä kissoista vain noin 10 000 kissaa päätyy löytöeläintaloihin. Kissan vähäisestä arvostuksesta kertoo myös se, että vain joka viides löytökissa haetaan takaisin omaan kotiinsa. Luontoon jääneiden kissojen kohtalo on usein karu.

Seuraa adoptioliveä YouTubessa tai nettisivuilla.
Tutustu osaan kotia etsiviin lemmikkeihin Kodittomat-sivustolla.
Tutustu Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintoimintaan täällä.

Lisätietoja:

Kati White
Toiminnanjohtaja, SEY Suomen eläinsuojelu
+358 50 371 2740
kati.white@sey.fi

Eveliina Rantahalvari
Head of Nordic Marketing, Musti Group
eveliina.rantahalvari@mustijamirri.fi


SEY Suomen eläinsuojelu

SEY Suomen eläinsuojelu on Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. Olemme toimineet suomalaisen eläinsuojelun eturintamassa jo yli sadan vuoden ajan. Rakennamme yhteiskuntaa, jossa eläimet voivat hyvin. Huolehdimme siitä, että eläinten ääni pääsee kuuluviin sekä ihmisten arjessa että politiikassa. Olemme saaneet paljon aikaan. Se on paras mahdollinen todiste siitä, että muutos parempaan on mahdollinen jatkossakin.

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 × 4 =