Eurobest: Suomeen kultaa, hopeaa ja kolme pronssia

Maanantaina julkistettiin Eurobest 2023 Awards -kilpailun voittajat. Suomeen tuli kaikkiaan viisi palkintoa. Kultaa voitti TBWA\Helsinki kampanjalla Fortum+Fishheart Innovation-sarjassa.

TBWA\Helsinki & CMI voittivat pronssia PR-sarjassa. Muita palkittuja suomalaistöitä olivat hopeaa saanut Reaktor & Merge Mansion sekä pronssilla palkitut hasan & partners & WTF Adhesives ja Nord DDB & McDonald’s.

Eurobest Grand Prix- ja Titanium-palkinnot julkistetaan keskiviikkona 13.12. Voit katsoa Eurobest 2023 Awards Show -lähetyksen kirjautumalla täällä.

Kulta

Innovation

–  Applied Innovation

  • TBWA\Helsinki & Fortum + Fishheart – Fortum + Fishheart

Fortum ja Kalasydän Oy (engl. Fishheart Ltd.) ovat vuodesta 2021 pilotoineet Fortumin Leppikosken vesivoimalaitoksella vaelluskaloja auttavaa teknologista ratkaisua. Kelluvaan Kalasydän-kalatiehen asennettu kamerajärjestelmä kuvaa kalat ja tekoäly tunnistaa eri kalalajit. Tämän jälkeen vaelluskalat kulkeutuvat kalatiehen liitettyä putkistoa pitkin lappovesi-ilmiön avustuksella turvallisesti padon ohi.

Fortum + Fishheart

“Fortum on yksi Pohjoismaiden suurimmista energiantuottajista, joten ympäristövaikutusten arvioiminen ja torjuminen on meille tärkeää. Vesivoimayhtiönä pyrimme vähentämään vesivoiman tuotannon ympäristövaikutuksia. Yhtä kaikille vesivoimalaitoksille sopivaa vaelluskalaratkaisua ei kuitenkaan ole olemassa. Siksi haluamme kertoa ja lisätä ymmärrystä konkreettisista toimista ja keinoista, joilla on vaikutusta ja miten pyrimme löytämään ratkaisuja luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi. Kalasydän on yksi malliesimerkki ratkaisuista, joita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa”, kertoo Content Design Manager Jaana Simonaho Fortumilta.

Hopea

Entertainment

– Talent: Digital & Social

  • Reaktor & Merge Mansion – Unlocking Merge Mansion

Pronssi

Creative Strategy

– Challenger Brand Strategy

  • Rakennuskemia / hasan & partners & WTF Adhesives – WTF: How new adhesives became a pop culture phenomenon

Design

– Consumer Durables

  • Nord DDB & McDonald’s – McDrip

PR

– Not-for-profit / Charity / Government

  • TBWA\Helsinki & CMI – Keys for peace

 

Lue lisää

 

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen − 13 =