Esittelyssä Bard – Googlen vastine ChatGPT-tekoälyalustalle

Tekoäly

Kilpailu tekoälymarkkinoilla kiihtyy. Google esitteli oman Bard-nimisen ratkaisunsa AI-pohjaiseen hakuun ja sisällöntuotantoon.

Google julkisti maanantai-iltana Bard-nimisen tekoälyn sekä uusia AI-ominaisuuksia hakukoneeseensa. Yhtiön mukaan Bard on annettu rajatulle testaajajoukolle, ja julkiseen käyttöön sen pitäisi saapua lähiviikkoina.

Googlen mukaan Bard hankkii tietoa suoraan verkosta ja pyrkii antamaan kysymyksiin korkealaatuisia vastauksia. Tuotetun sisällön ajankohtaisuudessa on iso ero ChatGPT-tekoälypalveluun, jonka tuottamat tiedot päättyvät toistaiseksi vuoteen 2021.

Etenkin Google ja Microsoftin Bing-hakukone kilpailevat tekoälyn hyödyntämisessä. Bingin on mm.  The Vergen mukaan kerrottu jo kokeilleen perinteisen hakupalkin korvaamista ChatGPT-tekoälybotin tyylisellä hakukentällä.

Lue myös: ChatGPT:n maksullinen versio aloittaa Yhdysvalloissa

HS.fi kirjoittaa 9.2. Bardin mainosvideolla jaetusta asiavirheestä ja sen nopeasta vaikutuksesta Googlen emoyhtiö Alphabetin pörssikurssiin.

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight + 8 =