Facebook lanseerasi Portal-laitteen

Amazonin Echo, Google Home ja muut kodin älyratkaisut saavat kovan kilpailijan Facebookin Portalista. Toki laitetta voi hyödyntää myös työpaikan videopuheluissa.

Laitetta saa kahdessa eri koossa – 10 ja 15 tuumaisella näytöllä – molempiin kuuluu luonnollisesti kaiutin ja kamera. Kalliimpi Portal Plus maksaa 350 dollaria ja perusversio 200 dollaria. Laitteet tulevat myyntiin marraskuussa.

Äänikomennoilla ”Hey Portal”ohjattavat toiminnot perustuvat osittain Amazonin Alexaan. Facebook on kehittänyt laitteeseen  videointia parantavia ominaisuuksia ja ottanut mukaan muutamia sovelluksia kuten Spotify Premium. WhatsApp ei ole vielä mukana.

Yksityisyydestään huolestuneille on tehty helpoksi kameran ja mikrofonin sammuttaminen eikä esimerkiksi videopuheluita nauhoiteta. Laitteessa ei ole myöskään kasvojen tunnistusta, ja pääosa toiminnoista tapahtuu paikallisesti eikä Facebookin servereitä hyödyntäen.

Viime kuukausien vakavien tietovuotojen jälkeen on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten suopeasti kuluttajat suhtautuvat koko ajan läsnä olevaan, kuuntelevaan ja videoivaan Facebookiin.

 

Lähde: The Verge

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.