Suomalaisyritysten ryhmä nopeuttamaan koronavirustestausta

Kymmenen yrityksen ryhmä käynnistää testien lähettämisen laboratorioon Etelä-Koreassa. Testauksesta vastaa Mehiläinen.

Suomalaisten yritysten ryhmä tavoittelee koronavirustestien määrän jopa kaksinkertaistamista. Suomessa tehtäviä covid-19-testejä lennätetään analysoitavaksi laboratorioon Etelä-Koreaan. Testit Suomessa tekee terveyspalveluyritys Mehiläinen, ja ne lähetetään Etelä-Koreaan Finnairin tilauslennoilla. Ensimmäinen lento lähtee Helsinki-Vantaalta keskiviikkoiltana.

Mehiläisen lääkärikeskuksista vastaava johtaja Anssi Hartiala sanoo HS.fi:n haastattelussa, että hanke käynnistyi pari viikkoa sitten. Mehiläinen yritti hankkia analysointiin tarvittavia laitteita Suomeen, mutta koska niitä ei enää ollut saatavilla, päädyttiin ostamaan palvelu ulkomailta.

Etelä-Koreassa tehtävät testit maksavat 249 euroa kun kotimaassa Suomessa yksityisellä testit ovat maksaneet 195 euroa. Hankkeen kannattavuus perustuu siihen, että testejä tehdään suuri määrä – yhdellä lennolla on tavoitteena lähettää 1 500 testiä.

Yrityskumppanit tulivat mukaan takaamaan sen, että testejä tehdään riittävän paljon. Mukana ovat Fazer, Kesko, Ensto, Kone, Metso, Metsä Group, Neste, OP, UPM, Wärtsilä, Tieto-Evry ja Valmet. Keskuskauppakamari auttoi yritysryhmän kokoamisessa.

Hanke on yksityisrahoitteinen, mutta mukana olevat yritykset eivät saa yksinoikeutta testeihin. Mehiläinen tarjoaa testejä yhtäläisin ehdoin kaikille suomalaisille. Testiin pääsee vain lääketieteellisen arvion perusteella, ja positiivisista testituloksista ilmoitetaan viranomaisten ohjeiden mukaan Suomen viranomaisille.

Lähde: HS.fi

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

one × one =