TikTok esittelee uusia ruutuaikarajoituksia teineille

TikTok

TikTok kertoo asettaneensa oletusarvoisen 60 minuutin ruutuaikarajan 13-17-vuotiaille käyttäjille.

Nuorten liialliseksi koettu somepalveluiden käyttö on luonut paineita somealustoille. TikTok on tuomassa tähän omia ratkaisumallejaan.

Alustan uuden Family Pairing -ominaisuuden avulla vanhemmat ja huoltajat voivat asettaa rajoituksia siihen, mitä heidän teini-ikäiset lapsensa voivat nähdä TikTokissa.

Lue TikTokin Beyond Brand Safety blogikirjoitus palvelun läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta parantavista toimenpiteistä ja työkaluista.

TikTokin käyttökiellot yleistyvät maailmalla

TikTok-alustan omistavan ByteDancen väitetty yhteys Kiinan hallintoon aiheuttaa myös suuria haasteita TikTokille. Käyttäjätiedon pelätään joutuvan Kiinan käyttöön ja mahdollistavan mm. vakoilun.

EU kielsi maaliskuussa TikTokin käytön kolmen keskeisen toimielimen virallisissa laitteissa, ja Yhdysvaltojen hallinnon työntekijöitä on kehotettu poistamaan TikTok työpuhelimestaan. Myös mm. Britannian ja Kanadan viranomaiset ovat kertoneet samanlaisista kielloista.

Mikäli TikTok kiellettäisiin kokonaan USA:ssa, kuluttajien siirtyminen muihin lyhytvideopalveluihin olisi marraskuisen tutkimuksen mukaan seuraavanlainen. Lähde: eMarketer.

Forbesin artikkelissa arvioidaan, että TikTokin kieltäminen USA:ssa lisäisi Metan, Aplhabetin (Google) ja Snapin pörssiarvoa yhteensä 431 miljardia dollarilla.

 

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 + 14 =