WFA: Pian jo kolme neljästä yrityksestä käyttää generatiivista tekoälyä markkinoinnissa

Generatiivinen tekoäly markkinoinnissa

WFA:n tekemä tuore kysely osoittaa, että kolme neljästä yrityksestä käyttää markkinoinnissaan generatiivista tekoälyä, tai aikoo käyttää sitä pian.

Kyselyn vastaajista 45 % ilmoitti jo käyttävänsä tekoälyä, kun taas kolmannes (33 %) suunnittelee tekevänsä niin pian. Vain 14 % vastaajista sanoi, ettei heillä ole tällä hetkellä suunnitelmia käyttää tekoälyä markkinoinnissaan.

Vastaajat kertoivat, että generatiivista tekoälyä käytetään yleisimmin

  • sisällöntuotannossa (74%),
  • personoinnissa ja asiakaskokemuksessa (58%)
  • sisällön ideointiprosesseissa (55%)

Useimmat markkinoijat suhtautuvat varovaisen optimistisesti tekoälyn potentiaaliin liiketoiminnan kasvun ajurina: vastaajat arvioivat hyödyksi 7 asteikolla 1-10. Hallinto- ja lakiosastojen vastaajien arvio oli kuitenkin vain 4,5.

Generatiivisen tekoälyn käytön välittömiksi eduiksi mainittiin

  • parantunut tuottavuus ja tehokkuus (89%)
  • kustannusten aleneminen (76%)
  • luovuuden parantuminen (46%)

Useimmin mainitut generatiivisen tekoälyn riskit olivat tietosuoja ja yksityisyys sekä immateriaalioikeudet ja tekijänoikeudet, joista 77 % vastaajista ilmoitti olevansa erittäin tai kohtuullisen huolissaan. Muita huolenaiheita olivat bränditurvallisuus sekä monimuotoisuus, tasa-arvo ja inkluusio, joista vastaavasti 71 % ja 54 % vastaajista sanoi olevansa erittäin tai kohtuullisen huolissaan.

Muita mainittuja huolenaiheita olivat AI:n sääntelyhankkeet ja yhteiskunnalliset kysymykset kuten työpaikkojen poistuminen, vaikutus luoville aloille ja haitat ympäristölle.

Lue lisää ja lataa raportti

Tutkimustulokset perustuvat syyskuussa 2023 kerättyyn palautteeseen, joka saatiin 69 senioritasoisen vastaajan keskuudessa WFA:n 55 jäsenyrityksestä. Kyseiset yritykset käyttävät yhteensä 118 miljardia dollaria globaaliin markkinointiin.

Lue myös

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 17 =