Yli puolet suomalaisista valmiita boikotoimaan Venäjällä toimintaansa jatkavia yrityksiä

Enemmistö suomalaisista suhtautuu kriittisesti Venäjällä ja Valko-Venäjällä toimintaansa jatkaviin yrityksiin. Vastaajista 85 prosenttia vaatii yrityksiä lopettamaan toiminnan Venäjällä.

Suomalaisista 61 prosenttia sanoo olevansa valmis boikotoimaan suomalaisia yrityksiä, jotka jatkavat toimintaansa Venäjällä Ukrainan sodasta huolimatta. Tämän lisäksi 26 prosenttia on mahdollisesti valmis tilapäiseen boikottiin.

Suomalaiset ovat lähes yksimielisiä siitä, että yritysten pitäisi lopettaa kaikki toimintansa Venäjällä pysyvästi tai ainakin väliaikaisesti. Tätä mieltä on 85 prosenttia vastaajista, kun ainoastaan 3 prosenttia on sitä mieltä, että toimintaa voidaan jatkaa täysin ennallaan.

Tulokset käyvät ilmi Pohjoisranta BCW:n toteuttamassa kyselytutkimuksessa, jossa selvitettiin suomalaisten näkemyksiä Ukrainan sodan vaikutuksista yrityksiin ja niiden toimintaan Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

S-ryhmä ja Valio keräävät kiitosta

Vastaajilta kysyttiin, mitkä yritykset tulevat ensimmäisenä mieleen, kun ajatellaan yritysten reagointia Venäjän sotatoimiin Ukrainassa. Positiivisessa mielessä spontaaneissa vastauksissa nousevat kärkeen S-ryhmä ja Valio ja negatiivisessa mielessä Teboil ja Fortum. Mielenkiintoinen tulos on Fazerin osalta, joka sai kolmanneksi eniten mainintoja sekä positiivisesti että negatiivisesti mieleen nousevana yrityksenä.

Kaksi kolmesta (66 %) vastaajasta pitää liiketoimintojen lopettamista Venäjällä yksityisen sektorin tehokkaana keinona tukea Ukrainaa. Parhaaksi tavaksi koettiin kuitenkin materiaalisen tuen antaminen Ukrainan pakolaisille (71 %).

Pohjoisranta BCW:n kyselytutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n M3 Research -verkkopaneelissa 18.–20. maaliskuuta ja siihen vastasi 1000 18–75-vuotiasta suomalaista.

Lisätietoja:

Johanna Saarinen
Account Director
Pohjoisranta BCW Oy
johanna.saarinen@bcw-global.com

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + twelve =