HS: Suosittu peli kertoo venäläisille Ukrainan sodasta

Helsingin Sanomat kampanja

Helsingin Sanomat kertoi tänään maailman lehdistönvapauden päivänä Counter-Strike peliin toteutetusta salahuoneesta, jossa kerrotaan todellisia sotauutisia mm. Ukrainan siviilikohteiden pommituksista ja muista sotarikoksista.

HS:n artikkelin mukaan Counter-Strike on erittäin suosittu peli myös Venäjällä – sitä pelaa arviolta neljä miljoonaa venäläistä.

Ukrainan sodan alettua Venäjällä laadittiin useita lakeja, joiden tarkoituksena on tukahduttaa sananvapautta. Lait kieltävät ”virheellisen tiedon” levittämisen Venäjän asevoimista tai Venäjän toimista Ukrainassa. Nyt käytännössä kaikki riippumattomat mediat on joko lakkautettu tai ne ovat itse keskeyttäneet toimintansa. 

Tämän vuoden alussa HS palkkasi kaksi kartantekijää rakentamaan Counter-Strikeen slaavilaista kaupunkia mukailevan kartan. Karttaan kätkettiin salainen huone, jonka tavoite oli piilottaa todellisia sotauutisia pelin sisälle.

Osa Helsingin Sanomien kampanjaa

Kartta ja sotauutisia sisältävä salahuone ovat osa Helsingin Sanomien kampanjaa maailman lehdistönvapauden päivänä 3. toukokuuta. Kampanjan tarkoitus on muistuttaa lehdistönvapauden merkityksestä ja sen vaikeuksista Venäjällä. Kampanja näkyy myös televisiossa, lehdissä ja useilla verkkosivuilla.

Kampanjan on toteuttanut Miltton yhdessä HS:n toimituksen ja markkinointiosaston kanssa.

”HS:n tarkoitus on nostaa esiin Venäjän lehdistönvapauden kurjaa tilannetta. Riippumattomat mediat on tukahdutettu ja iso joukko toimittajia joutunut maanpakoon. Jo yli vuoden ajan HS on julkaissut uutisia venäjäksi osoitteessa HS.fi/newsinrussian. Teemme myös yhteistyötä riippumattomien venäläisten medioiden kanssa ja olemme seuranneet Ukrainan sotaa paikan päällä jatkuvasti. Tämä kampanja riippumattoman journalismin levittämiseksi on luontevaa jatkoa lehdistönvapauden tukemiselle. Venäläisillä tulisi olla oikeus saada riippumatonta tietoa”, sanoo HS:n journalistisesta kehityksestä vastaava johtaja Esa Mäkinen.

Lähde ja kuvat: HS-verkkoartikkeli

Jos haluat tukea HS:n kartan leviämistä, pelaa sitä Counter-Strikessa tai ota ruutukaappaus HS-artikkelin ohjeesta ja jaa se tutuillesi.

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

2 comments on “HS: Suosittu peli kertoo venäläisille Ukrainan sodasta”

  1. Cannes Lions: suomalaiset työt 11 shortlistalla - MRKTNG

    […] Helsingin Sanomat kertoi maailman lehdistönvapauden päivänä Counter-Strike peliin toteutetusta salahuoneesta, jossa kerrotaan todellisia sotauutisia mm. Ukrainan siviilikohteiden pommituksista ja muista sotarikoksista. Kampanjan on toteuttanut Miltton yhdessä HS:n toimituksen ja markkinointiosaston kanssa. Katso uutinen […]

    Vastaa
  2. Cannes Lions: suomalaiset työt 12 shortlistalla - MRKTNG

    […] Helsingin Sanomat kertoi maailman lehdistönvapauden päivänä Counter-Strike peliin toteutetusta salahuoneesta, jossa kerrotaan todellisia sotauutisia mm. Ukrainan siviilikohteiden pommituksista ja muista sotarikoksista. Kampanjan on toteuttanut Miltton yhdessä HS:n toimituksen ja markkinointiosaston kanssa. Katso uutinen […]

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × 5 =