Ääniohjaus kiinnostaa mainostajia

Google ja Amazon ovat tuoneet laitteillaan ääniohjauksen jokapäiväiseksi elämää helpottavaksi toiminnoksi. Mainostajat ovat hyvin kiinnostuneita uudenlaisen äänimainonnan mahdollisuuksista.

Google Home/Google Assistant ja Amazon Echo/Alexa levittäytyvät vauhdilla kotitalouksiin USA:ssa ja nyttemmin myös monissa Euroopan maissa. Hieman näiden kahden perässä seuraa Apple omalla HomePod/Siri -ratkaisullaan.

Globalin teettämän tutkimuksen The Rise of the Digital Advertiser mukaan kaksi kolmasosaa mainostajista aikoo tehdä mainontaa ääniohjattaviin laitteisiin jo tänä vuonna. Eniten mainostajia kiinnostaa mainonnan kohdennettavuus. Esimerkiksi päivittäistavarakaupan tuotteilla voidaan tavoittaa kuluttajat juuri oikealla hetkellä. Myös mainostaminen podcasteissa kiinnostaa.

Mediataloista Bauer Media on tuomassa Alexan mahdollisuudet kaikille 69 radiokanavalleen.

 

Campaing.co.uk

recode.net

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.