Urapolku: Antti Toivonen, Superson

Antti TOIVONEN

Kaikki on tehtävissä.

Superson APAC:n Managing Partner Antti Toivonen on asunut Singaporessa vuodesta 2009. Sinne vei kaipuu jonnekin lämpimään, pois Suomesta. Toivosella oli takanaan tutkinto Lontoosta ja kokemusta mainosmaailmasta kotimaassa. Hän ei ollut koskaan edes käynyt Aasiassa, mutta Singaporessa aukesi mahdollisuus kansainväliselle mainosuralle.

Toivonen ei halunnut, että eteneminen ketjutoimistojen huippurooleihin olisi uran tärkein saavutus. Mielessä kyti ajatus siitä, millaista markkinointiviestintäala voisi parhaimmillaan olla.

– Seitsemän vuoden jälkeen päätin vetää töpselin seinästä ja lähteä toteuttamaan omia ideoitani. Halusin tehdä elokuvia ja perustaa toimiston tuoreella toimintamallilla.

Harvoin onnistuu heittämään napakymppiä, mutta aina pitää jatkaa heittämistä.

Suunnitelmien toteuttamisessa auttoi pari sattumaa. Toivonen lähestyi Samppa Vilkunaa sähköpostitse freelance-keikkojen toivossa. He päätyivät perustamaan yhdessä Supersonin Singaporen toimiston. Ensimmäinen pitkä elokuva sai kipinää, kun Toivonen poikkesi salitreenin jälkeen kuokkavieraaksi cocktail-tilaisuuteen, jossa tapasi ohjaaja Bee Thiam Tanin.

Antti Toivosen filosofia on, ettei elämää kannata suunnitella puolta vuotta pidemmälle, mutta on hyvä olla päämääriä.

– Maalit pitää olla selvillä. Harvoin onnistuu heittämään napakymppiä, mutta aina pitää jatkaa heittämistä. Mikään ei ole helppoa, mutta kaikki on tehtävissä.

2004  Muutto Lontoosta takaisin Suomeen ja päätyminen mainosalalle.

2009  Muutto Singaporeen.

2016  ”Työnantajallani oli irtisanomisia ja pohdin, jäänkö Singaporeen. Ajattelin, että näillä opeilla kannattaa jäädä ja ryhdyin yrittäjäksi.”

2019  Aasian markkina-aluetta palvelevan Supersonin avaaminen Singaporeen.

2020  ”Ensimmäinen pitkä elokuvani, Tiong Bahru Social Club, julkaistiin. Olin elokuvan käsikirjoittaja ja osatuottaja.”

Teksti: Hanna Velling
Kuva: Superson / Kin Leung Lai

Artikkeli on julkaistu MRKTNG 3-2022 -lehdessä.

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

one × 1 =