Urapolku: Reija Laaksonen

Fazer-konsernin brändijohtamisesta ja digitaalisesta markkinoinnista vastaava KTM Reija Laaksonen miettii, että ihmisen urapolku on harvoin suora. Useimmiten se mutkittelee. Häntä itseään brändit ovat aina kiinnostaneet.

Laaksosen uran punainen lanka on mutkitellut Unileverin harjoittelijasta kansainvälisen yhtiön Pohjoismaiden mediajohtajaksi Tukholmaan ja sieltä Fazerille brändi- ja markkinointijohtajaksi Helsinkiin. Makeisliiketoiminnan digijohtajana hän aloitti 2015 ja siirtyi kolmen vuoden jälkeen 2018 Fazer-konsernin brändijohtajaksi.

– Omalta mukavuusalueelta on aina välillä hyvä irtautua. Aivot on silloin käännettävä uuteen kulmaan. Se on antoisaa!

Markkinoinnin ja koko liiketoiminnan nopeasti vallannut digitaalisuus on ollut oppimisen paikka niin Laaksoselle kuin monelle muullekin. Markkinointi-ihmisten on hallittava digiä.

– Markkinointia on aina tehtävä ihmisten ja sisällön ehdoilla. Haasteellisinta ja samalla innostavinta tässä työssä on jalkauttaa oma visio, saada ihmiset innostumaan ja toteuttamaan sitä.

2000
Ensimmäiset askeleet: harjoittelijaksi Unileverille Helsingissä.

2009
Unilever Nordicin mediajohtaja. ”Unileverillä kansainvälisyys oli aina läsnä. Saatu kokemus näkyy ja tuntuu vieläkin.”

2012
Fazerille. ”Oli hienoa päästä tekemään Suomen arvostetuinta ja kokonaan suomalaista brändiä!”

2017
Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa toimiva Kamux-vaihtoautokauppa, hallituksen jäsen. Ensimmäinen hallituspaikka on aina ensimmäinen hallituspaikka, ja pörssilistautuminen antoi kokemukseen lisänäkökulmaa.”

2018
Fazer-konsernin brändijohtaja, Stella Kotipalvelut, hallituksen jäsen.

Teksti: Marja-Liisa Kinturi
Kuva: Niklas Meltio

 

Artikkeli on julkaistu 15.2.2019 ilmestyneessä MAINOSTAJA-lehdessä.

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 − 8 =