”Yksi kuva muuttaa maailman”

Julisteet

Juliste on vaikein laji. Yksi kuva. Se toimii tai sitä ei ole, ota tai jätä.

Pekka Loirin globaalit katastrofijulisteet ovat maailmanmuutosmainontaa. Ne ovat propagandaa hyvän puolesta hetkiin, jolloin sanat ovat ahtaita ja tyhjiä ja mainostettavat tuotteet tuntuvat turhuudelta.

Mieti. Onhan se nyt vähintään suurenmoista, että saamme tehdä työtä, joka pyrkii vaikuttamaan ihmisiin. Toisinaan meillä on mahdollisuus käyttää taitojamme äärimmäiseen hyvään. Painostaa lopettamaan sota ja nälänhätä. Näyttää etusormellaan sohivalle pikkupäälle hänen todellinen kuvansa. Osoittaa, minkä on muututtava, paljastaa pahuus ja pyrkiä parannukseen itse. Näiden töiden asiakkaina on ihmiskunta, ja häpeämättömänä tavoitteena maailman pelastaminen.

Isäni Pekan kuvat ja kirjoittamani tekstit tulevat tähän kansainväliseen Oro Editions -julkaisuun. Nyt ne ovat ensi kertaa tässä.

Anti-War

Anti-War: Israel Palestina

Kissa, poika ja kuoriainen
Hiekka ja pensaat, kuoriainen ja kolmijalkainen kissa. Poika joka hukkasi reppunsa. Ne eivät tiedä, että ne kilpailevat. Ne eivät ymmärrä, että jonkun täytyy voittaa. Voittajaakaan ei kukaan tiedä, mutta yksi on varmaa. Palkintojen jako on peruttu. Hiekalla kissa ja kuoriainen. Pihalla, pää käsissä istuva poika, sama se, myöhässä jo. Me katsomme niitä. Ja päätämme katsoa pois, vaikka pois katsominen tappaa. Pihalla asfaltti, liian kuuma kämmenelle. Piha ei huuda vaikka se raadellaan. Se on hiljaa, se ei halua mitään, ei toivo pahaa tai jaa itseään kenellekään tai kenenkään kanssa. Kissa, poika ja kuoriainen nukahtavat hetkeksi varjossa, vielä.

 

Human rights: Borderless

Me:t ja muut
Missä kulkevat rajani? Miten kehoni menee ja sielu? Onko kehoni raja minun rajani? Kuka ne saa ylittää, miten pyydetään vai voiko ne rikkoa leikillään. Miltä minusta tuntuu olla rajattu toiselle puolelle. Me:t ja muut. Kenen maa, kertooko sen isoäidin ikkunaruutu? Tai jos isäni on tullut sadan lapsen kanssa veneellä, seitsemäntoista hukkuvan muistoa kantaen, onko isäni muukalainen? Minä en kuulu kehenkään. Näen isäni veneen reunalta vedessä kuvani ja löydän siitä itseni vaikka hukkuisin. Ymmärrän, että kuvan toinen on ihminen. On oltava.

 

 

Alarm

Environmental issues: Tocsin Alarm

Rakkaat Greta ja Helka
Rakas Greta. Tyttärentyttäreni Helka kysyi, mitä sanoisin jos hän nousee luokassa kesken tunnin ja menee Eduskuntatalon eteen sadetakissaan. Kysyin lapselta, kysyykö hän lupaa. ”Ehen, tietenkään,” naurahti tyttö, ”Kysyin, mitä sanoisit.” Rakas Greta, sinun ja tyttärentyttärien palokellot soivat. Koko maailma on nyt teidän koulussanne. Sen koulun kellon ääni huutaa kaikkialla. Kello riivaa meiltä oikeutta teille, se huutaa toisaalla tulvaa ja toisaalla koulubussin renkaat sulavat keskellä liekkejä. Rakkaat palavat lapset, Greta ja Helka, minä en halua selittää. Tahdon kuulla mitä sinä tahdot minun tekevän. Hänen nimensä on Helka. Te olette oikeassa ja me olemme kaiken teille velkaa. Nopeasti nyt, aamu on pian täällä. Rakkaat Greta ja Helka. Kertokaa.

 

Lilli Loiri on Drama Queenin Creative Lead. Lillin isä, Pekka Loiri, on globaalisti palkituin suomalainen graafinen suunnittelija. Lilli on paitsi mainonnansuunnittelija ja lauluntekijä, kolmen draamaprinsessan äiti, jonka koira osaa esittää kuollutta ja kissa menee sekaisin yöperhos-kaulakorusta. Se ei voi olla sattumaa.

Drama Queen Communications on pohjoismainen markkinointiviestinnän toimisto, joka yhdistää luovasti markkinoinnin, viestinnän ja teknologian. Drama Queen työllistää 70 markkinointiviestinnän ammattilaista Turussa, Helsingissä ja Tukholmassa.

 

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × two =