Meta lanseeraa tilausmallin mainosvapaalle Facebookille ja Instagramille

Meta

Uuden tilausmallin lanseerauksen lisäksi Meta ilmoitti keskeyttävänsä mainonnan alle 18-vuotiaille.

Meta on alkanut edellyttää EU:n, ETA:n ja Sveitsin alueella yli 18-vuotiailta käyttäjiltä suostumusta siihen, että heidän ensimmäisen osapuolen henkilötietojaan käytetään Facebookissa ja Instagramissa personoitua mainontaa varten. Suostuttuaan he voivat jatkaa palvelujen käyttöä ilmaiseksi. Vaihtoehtoisesti heidän tulee maksaa tilausmaksu, jolloin he voivat käyttää alustoja ilman mainoksia.

Kun käyttäjät suostuvat siihen, että heidän tietojaan käsitellään personoitua mainontaa varten, he voivat kuitenkin edelleen kieltäytyä jakamasta tietojaan alustojen ulkopuolisista aktiviteeteista.

Meta on myös ilmoittanut, että se lopettaa mainosten näyttämisen alle 18-vuotiaille 6. marraskuuta alkaen. Muutos koskee vain maksullisia mainoksia, ja mainostajat voivat edelleen näkyä alustoilla orgaanisesti esimerkiksi vaikuttajamarkkinoinnin avulla.

Meta on myös sanonut, että mainoskampanjat, jotka kohdistuvat 18 vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempiin, jatkuvat suunnitellusti, mutta kampanjat, jotka on suunnattu alle 18-vuotiaille, ohjataan aikuisille.

Meta tarjoaa tällä hetkellä mainoksetonta tilausmallia kuukausimaksulla, joka on 9,99 euroa verkossa ja 12,99 euroa mobiilissa.

Metan mainoskäytäntöjen on havaittu rikkovan EU:n yksityisyyssäädöksiä (GDPR).

Lähde: WFA

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

One thought on “Meta lanseeraa tilausmallin mainosvapaalle Facebookille ja Instagramille

  1. EU arvioi Metan "pay or ok" -liiketoimintamallia - MRKTNG

    […] tapahtui sen jälkeen, kun Meta ilmoitti pyytävänsä käyttäjiä valitsemaan, suostuvatko he henkilötietojensa käsittelyyn […]

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eleven + eighteen =