Pakotteet ja pakotteista viestiminen

Vastatoimena Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan EU ja monet muut maat ovat asettaneet pakotteita Venäjälle. Tavoitteena on vaikuttaa toimintaan, jonka katsotaan uhkaavan kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta.

Pakotteilla on suoria vaikutuksia useisiin Marketing Finlandin jäsenorganisaatioihin, mutta välillisiä vaikutuksia lähes kaikkiin. Löydät pakotteista tietoa Ulkoministeriön sekä Elinkeinoelämän keskusliiton sivuilta.

Miten viestin pakotteista?

On tärkeää huomioida, että pakotteiden vaikutukset koskettavat yrityksiä sekä suoraan että välillisesti. Pakotteisiin liittyy myös paljon kysymyksiä, joihin vastauksia löytyy koottuna Ulkoministeriön Kysymyksiä ja vastauksia pakotteista -sivuilta.

Kun viestit pakotteista muista, että viestin vastaanottajalla ei välttämättä ole tietoa pakotteiden syistä, ja ne voidaan nähdä vääryytenä länsimaiden suunnalta. Siksi on tärkeä kertoa, miksi pakotteita on määrätty, mitä pakotteet koskevat, miksi yrityksesi pitää niitä noudattaa ja millaisia sanktioita voi seurata pakotteiden noudattamatta jättämisestä.

Myös viestin vastaanottajat reagoivat eri tavoin. Pakotteet voivat esimerkiksi tarkoittaa venäläiselle jälleenmyyjällesi henkilökohtaista taloudellista katastrofia, ja siksi tunteet voivat olla voimakkaita. On inhimillistä varata aikaa pitkäaikaisten kumppanien kanssa keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen. Tämä on myös mahdollisuus kertoa Venäjän hyökkäyksestä sekä sodan todellisesta tilanteesta.

Miten voin tarkastaa, onko yritys pakotelistalla?

Suomen Asiakastieto on apuna asiakkaan tunnistamisessa. Kansainvälisten talouspakotteiden kohteena olevien henkilöiden ja yritysten sekä poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden tunnistaminen on tärkeää. KYC (Know your customers) -palvelu auttaa varmistamaan, että et tee liiketoimia kansainvälisillä sanktiolistoilla olevien toimijoiden kanssa, etkä käytä venäläisiä palveluntarjoajia tai tiedontoimittajia.

Mikäli koet, että palvelusta olisi teille hyötyä tai haluatte varmistua omien asiakkuuksienne riskittömyydestä, ole yhteydessä: asiakaspalvelu@asiakastieto.fi

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 − seven =