Viherpesun kieltävä laki hyväksyttiin EU:ssa

Ympäristö

EU:n jäsenvaltiot hyväksyvät viherpesua torjuvan lain 20. helmikuuta.

Laki on tarkoitus saattaa voimaan vuonna 2026.

Vihreään siirtymään ja kuluttajien aseman vahvitamiseen tähtäävä direktiivi kieltää yleiset ympäristöväittämät, kuten ”ympäristöystävällinen”, ”luonnonmukainen”, ”biohajoava”, ”ilmastoneutraali” tai ”eko”, elleivät niitä tue uskottavat viranomaismerkinnät.

Lisäksi epämääräiset väittämät, brändin omistamat tunnukset ja tuotetasolla esitetyt hiilineutraalisuusväittämät kielletään. WFA on laatinut yksityiskohtaisen selvityksen.

On vielä osin auki, miten olemassa olevaa kuluttajalainsäädäntöä sovelletaan viherpesun käytäntöihin, mutta nyt ympäristöväittämissa siirrytään lainsäädäntöön sen sijaan, että luotetaan valvontaviranomaisten harkintaan. Hankkeeseen liittyy myös alustava lakialoite, joka pyrkii luomaan ennakkohyväksyntäprosessin ympäristöväittämille ja tunnuksille.

Lähde: WFA

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 − 6 =