Eskimokäännös Fredmanin tapaan

Fredman Group vaihtoi tuoteajattelun asiakaslähtöiseen, digitaaliseen palvelumalliin.

Elmukelmusta älykeittiöön – siinäpä loikka ja brändiuudistukselle töitä. Sanalla sanoen melkoinen eskimokäännös, ja juurikin sellaisen pyöräytti legendaarisesta Elmukelmusta ja Eskimo-tuotteista vanhastaan tunnettu yritys, nykyinen älykeittiöiden uranuurtaja Fredman Group.

– Uudistuminen on välttämätöntä kasvun ja kilpailuasemissa pysymisen takia. Se on myös edelläkävijyyden edellytys, sanoo Peter Fredman, Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja.

Fredmanin tarina on hyvä esimerkki ”turnaround casesta”, jossa perinteinen tuote- tuotantolähtöinen suomalainen pk-yritys on kääntänyt kelkkansa täysin asiakaslähtöiseen ja digitaaliseen palvelumalliin.

– Lähdettiin tekemään niin sanotusti ihan täyskäännöstä – eskimokäännöstä siis. Nostimme strategian kärkeen ylivoimaisen asiakaskokemuksen. Samalla tulimme siihen tulokseen, että Eskimo ei brändinä ehkä tue uutta palvelubisnestä ammattikeittiöissä, saati maailmalla, joten päätettiin lanseerata uusi brändi: Fredman.

Samalla luotiin Fredman Group konserni. Tuotteiden myymisen sijaan yritys alkoi puhua asiakkaille ruokaturvallisuudesta, energian säästämisestä sekä ruokahävikin minimoimisesta.

 

Lue koko artikkeli Fredmanista MAINOSTAJA-lehdestä 2-2018

Peter Fredman nähdään puhumassa Mainontapäivässä 21. syyskuuta.

 

Teksti: Laura Lähdevuori
Kuva: Anton Reenpää

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.