Urapolku: Alexander Sneen

Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen on maailman kansalainen, joka on kokenut pahimman kulttuurisokin palattuaan Suomeen vuonna 2016.

– Hämmästyin yritysmaailman hierarkiaa ja jäykkyyttä. Suomessa on hyvä työ- ja yksityiselämän tasapaino. Osataan ottaa vapaa-aikaa, lähdetään ajoissa kotiin ja pidetään neljän viikon lomia. Se on minusta hyvä asia, mutta joustavuuteen ja uusien tapojen kokeiluun ei aina suhtauduta myönteisesti, Alexander Sneen toteaa.

1990-luvulla nuori suunnittelija pyöritti yhden miehen mainostoimistoaan, mutta päätti rohkeasti vaihtaa alaa. Sneen haki lähes sataan eri työpaikkaan muille toimialoille.

Hakuprosessista jäi hyviä muistoja sekä paljon tietoa ja kontakteja. Lopulta Sneen sai valita työpaikkansa ja päätyi British American Tobaccolle traineeksi.

Kovan työn ja kärsivällisyytensä lisäksi Sneen kokee oikeaan aikaan oikeassa paikassa olemisella olleen hyötyä uran kannalta.

– Sillä on voinut olla merkitystä myöhemmin, että olen jaksanut osallistua aktiivisesti kokouksiin, istunut dinnereillä ja kertonut mielipiteeni ääneen.

Eniten Sneen on ottanut opikseen huonoilta esimiehiltä. Hän on kirjannut ylös, miten ei ainakaan halua itse toimia vastaavissa tilanteissa.

1973

Valinta Suomen Vuoden vauvaksi. Lupaavasti alkanut mallin ura loppui eskariin.

2000

”Lähetin lähes sata työhakemusta ja tutustuin todella moneen toimialaan. Lopulta minulle oli tarjolla yhdeksän työpaikkaa, joista valitsin BATin.”

2004

Muutto Italiaan. ”Ensin epäröin lähtemistä, mutta äiti kannusti. Se oli mahdollisuus uusiutua. Äiti oli oikeassa.”

2007

Haastavan esimiehen alaisena Brown-Formanilla. ”Olin pelinappula yhtiön sisäisessä taistelussa.”

2012

Muutto Yhdysvaltoihin vei uraa eteenpäin.

2015

Uuden globaalin tiimin rekrytoinnista vastaaminen Hollannissa vaikutti uraan ja omaan esimiestyöhön.

2016

Suomeen Sinebrychoffin markkinointijohtajaksi. Alexander Sneen oli jäänyt aiemmin tapaamansa rekrytointikonsultin mieleen.

 

Teksti: Hanna Velling
Kuva: Niklas Meltio

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 × five =