Urapolku: Sami Särkelä

Näkemystä pöydän molemmin puolin

Gigantti Oy:n markkinointijohtaja EMBA Sami Särkelä hieroi kauppoja jo nuorella iällä. Nelivuotiaana hän myi sedälleen ruohonleikkurin. Koulussa ja opiskeluaikana Särkelä järjesti mielellään tapahtumia, joissa hän vastasi mielellään niin markkinoinnista kuin dj:n tehtävistä.

Sami Särkelä lähti täydentämään opintojaan Jyväskylän yliopistoon vuonna 2015. Hän pääsi tekemään johtajuusanalyysiä mainostoimisto Folk Finlandin silloisesta toimitusjohtajasta Tommi Laihosta, jonka esimiestyöskentelystä ja johtamisen filosofiasta hän on edelleen vaikuttunut. Kiireisiin opiskeluvuosiin mahtui myös toisen lapsen syntymä ja siirtyminen liiketoimintajohtajan tehtäviin Mediahubiin.

– Lähes kolme vuotta Mediahubissa oli vaiherikasta aikaa työurallani. Samaan aikaan piti pystyä luomaan uutta kannattavaa liiketoimintaa ja toteuttaa rajuja säästötoimenpiteitä ja uudistuksia. Myös strategian luominen ja kaupallisen ajattelutavan vieminen journalistiseen organisaatioon oli mielenkiintoinen haaste.

Sami Särkelällä on markkinointi ja myynti edelleen verissä. Hän arvostaa tiimityötä ja osaavia ihmisiä, istuvat nämä millä puolella pöytää tahansa.

– En usko pikavoittoihin, vaan tuloksien saavuttamiseen pitkäjänteisellä työllä, Sami Särkelä toteaa.

2007

MTV Oy:n mediamyyntiin. ”Se oli mielenkiintoinen hyppy uralla. Maikkari on tärkeä kumppani monelle mainostajalle ja tuolloin pääsin myymään ja suunnittelemaan mahtavia juttuja erilaisten mainostajien kanssa.”

2015

EMBA-opintojen aloittaminen Jyväskylän yliopistossa. Opiskelu työn ohessa mahdollisti akateemisen opin soveltamisen suoraan käytäntöön.

 2016

Työ Mediahub Helsinki Oy:n CBO:na teki liiketoiminnan äärilaidat tutuiksi.

2018

Gigantin markkinointijohtajaksi. ”Työ Suomen kodinelektroniikka-alan markkinajohtajan palveluksessa on ollut superopettavaista ja palkitsevaa.”

Teksti Hanna Velling
Kuva Niklas Meltio

 

Artikkeli on julkaistu MRKTNG-lehdessä 2-2020

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 − 8 =