Hallituksen tukipaketti 15 miljardia euroa

Suomen hallitus on ilmoittanut yhteensä noin 15 miljardin euron tukipaketista. Toimenpiteillä halutaan turvata yritysten, yrittäjien ja kansalaisten taloudellista tilannetta.

Marketing Finland seuraa tilannetta ja jakaa lisätietoa sitä mukaa kun paketin yksityiskohdat ja niihin liittyvät toimenpiteet ja ohjeet täsmentyvät. Voit myös pyytää meiltä apua erilaisissa kysymyksissä.

Hallitus on antanut eduskunnalle noin 400 miljoonan euron lisätalousarvion ja päättänyt mm. seuraavista kriisiä helpottavista toimenpiteistä:

YRITTÄJÄT saavat väliaikaisesti oikeuden työttömyyspäivärahaan. Tämä koskee myös itsensätyöllistäjiä ja freelancereita. Yrittäjien pitää perustella, miten koronaviruskriisi on heikentänyt yritystoimintaa. Tulot otetaan huomioon soviteltua työttömyysturvaa varten.

TYÖTTÖMYYSTURVAN tasoa parannetaan väliaikaisesti poistamalla työttömyyden alun viisi omavastuupäivää, joilta etuutta ei normaalisti makseta. Omavastuupäivien poiston rahoittaa valtio.

TYÖTTÖMYYSTURVAN työssäoloehtoa lyhennetään väliaikaisesti 13 viikkoon nykyisestä noin puolesta vuodesta. Muutos koskee työsuhteita, jotka ovat alkaneet 1.1.2020 jälkeen.

YT-NEUVOTTELUJEN vähimmäiskesto lomautustilanteissa lyhennetään väliaikaisesti viiteen päivään.

YKSITYISEN SEKTORIN työnantajien eläkemaksua alennetaan 2,6 prosenttiyksikköä viimeistään kesäkuusta eteenpäin aina vuoden loppuun saakka. Tarvittavat noin 910 miljoonaa euroa otetaan eläkerahastojen emu-puskurista. Rahat on määrä palauttaa puskuriin tulevina vuosina.

ELÄKEMAKSUJA lykätään kolmella kuukaudella. Tämä koskee myös julkisen sektorin työnantajia.

FINNVERAN valtuuksia nostetaan 12 miljardiin euroon. Ennen kriisiä Finnveran valtuudet olivat noin 2 miljardia euroa. Ajatuksena on, että Finnvera takaa yritysten pankkilainoja.

ELY-KESKUSTEN hankkeisiin tulee lisäbudjetissa 50 miljoonaa euroa, Business Finlandille 150 miljoonaa euroa.

TYÖTTÖMYYSKASSOJEN toimintaa tuetaan 20 miljoonalla eurolla, jotta työttömyysetuuksien maksatukset sujuvat.

YRITTÄJILLE SUUNNATUN Talousapu-neuvontapalvelun toimintakykyä vahvistetaan 500 000 eurolla.

Lue lisää

Lähde: HS.fi


Marketing Finland on avannut koronavirustilanteesta sivun, johon kootaan toimintaohjeita yrityksille, yrittäjille ja työntekijöille sekä kerrotaan rohkaisevia esimerkkejä siitä, miten haastavaa tilannetta on eri tavoin voitu helpottaa. Linkki löytyy myös etusivultamme.

Koronavirus: ohjeita ja esimerkkejä

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five × three =