Ohjeistus kyberturvallisuuden vahvistamiseen

Kyberturvallisuuskeskus ohjeistaa suomalaisia organisaatioita varautumaan häiriöihin ja vahvistamaan digitaalisten palvelujensa suojausta.

Kyberhyökkäysten kohteena voivat olla kaikki tietojärjestelmät ja tietoliikenneyhteydet, joita organisaatio käyttää omassa toiminnassaan ja joiden kautta organisaatio tarjoaa asiakkailleen palveluja.

”Kansainvälinen tilanne vaikuttaa väistämättä myös digitaaliseen maailmaan ja kyberuhkilta varautumiseen. On tärkeää, että organisaatioiden johto ja asiantuntijat tarkastelevat kyberturvallisuuden suojauskäytäntöjään sekä ylläpitävät niitä aktiivisesti. Organisaatioiden omiin järjestelmiin voidaan hyökätä, mutta ne voivat myös joutua välillisesti kohteeksi alihankkijoidensa, kumppaneidensa tai asiakkaidensa kautta kuin myös täysin sivullisena uhrina esimerkiksi haittaohjelmatartunnan levitessä hallitsemattomasti.”

Ohje on tarkoitettu kaikille suomalaisille organisaatioille, ja niiden avulla on mahdollista kehittää myös yleisemmin organisaation kyberturvallisuutta.

Lisää kyberturvallisuusohjeita löytyy myös Marketing Finlandin ylläpitämältä apuaukrainaan.fi -sivustolta.

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

One thought on “Ohjeistus kyberturvallisuuden vahvistamiseen

  1. Palkkaa ukrainanlainen luovan alan ammattilainen - MRKTNG

    […] sivustolta mitä viestinnässä pitää ottaa huomioon Ukrainan sodan aikana. Katso tästä Kyberturvallisuuskeskuksen tuore […]

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 + nine =