Rupilisko sai oman luontoliven

Joensuun kaupunki on tukemassa harvinaisen sammakkoeläimen livelähetystä.

WWF:n uusimmassa livekamerassa katsojat pääsevät tutustumaan erittäin uhanalaiseen rupiliskoon. Myös rupimanterina tunnettu rupilisko on rauhoitettu ja suojeltava laji koko Suomessa.

Luontoliven kamerat välittävät kuvaa harvinaisista eläinlajeista, joiden suojelemiseksi on vielä tehtävä töitä. Tällä hetkellä voi seurata myös mm. sääksen pesintää ja Norppaliveä.

Rupilisko on Joensuun nimikkoeläin

Suurin osa Suomen rupiliskoista elää Pohjois-Karjalassa ja erityisesti Joensuun alueella. WWF tarjoaa tilaisuuden kurkistaa erittäin uhanalaisen rupiliskon elämään kirkasvetisessä lammessa Joensuun lähimaastossa.

”Joensuu tunnetaan monesta asiasta, mutta ennen kaikkea haluamme Joensuun tulevaisuudessa muistettavan rupilisko-pääkaupunkina. Tarkkasilmäiset ovat huomanneet, että Joensuussa on myös rupiliskolle pyhitetty lasten leikkipaikka ja esimerkiksi Ilosaarirock on ollut mukana tukemassa kutualueiden kunnostamista. Joensuulle on kunnia olla mukana tässä projektissa”, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Rupiliskokamera on toteutettu yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen, Joensuun kaupungin ja Pukki Visualsin kanssa.

Rupiliskokameran löydät täältä.

Lähde: WWF

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen + eight =