TikTokille 345 miljoonan euron sakko lasten yksityisyyden loukkaamisesta

TikTok

Irlannin tietosuojaviranomainen IDPC määräsi TikTokille 345 miljoonan euron sakon useiden GDPR-säännösten rikkomisesta.

IDPC havaitsi, että TikTok ei arvioinut heinäkuun ja joulukuun 2020 välisenä aikana, pystyivätkö alle 13-vuotiaat lapset käyttämään alustaa. Tänä aikana TikTok asetti lasten tilit oletusarvoisesti ”julkisiksi” ja salli lasten profiilien yhdistämisen vahvistamattomien ei-lapsikäyttäjien kanssa.

IDPC huomasi myös, että TikTok käytti ns. ”harmaita suunnittelumalleja” (dark patterns) ohjatakseen 13–17-vuotiaita valitsemaan enemmän yksityisyyttä loukkaavia vaihtoehtoja rekisteröityessään alustalle ja julkaistessaan sisältöä.

IDPC antoi TikTokille kolme kuukautta aikaa muuttaa näitä haitallisia käytäntöjä.

TikTok ilmaisi eriävän mielipiteensä IDPC:n päätöksestä ja väitti, että viranomainen oli sivuuttanut äskettäin toteutetut toimenpiteet, joilla pyrittiin suojelemaan nuorempia käyttäjiä alustalla. TikTok harkitsee edelleen valittamista IDPC:n päätöksestä.

Lähde: WFA

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five − 2 =