Marketing Finland on lähettänyt kattojärjestöilleen vetoomuksen katkaista suhteensa venäläisiin toimijoihin

Marketing Finland tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja on kiinnittänyt huomion siihen, että venäläisillä järjestöillä on edustusta kansainvälisissä viestinnän ja markkinoinnin järjestöissä.

Marketing Finland lähetti 27.2. vetoomukset kattojärjestöilleen. Vetoomuksessa Marketing Finland esitti huolensa siitä, että järjestöjen toiminnassa ja hallituksissa on edelleen venäläisedustusta ja pyysi katkaisemaan nämä suhteet.

Viestinnän ammattilaisina tiedämme, että propaganda ja valeuutisointi on ollut keskeisessä roolissa vuosien ajan, ja osa venäläisistä jäsentoimistoista ja -yrityksistä on voinut olla osallisena tähän.

Kattojärjestöjämme ovat World Federation of Advertisers, European Association of Communications Agencies (EACA) ja International Communications Consultancy Organisation (ICCO).

Marketing Finlandin tekemää aloitetta käsitellään kattojärjestöissä tänään ja tämän viikon aikana. Useat maat ovat jo ilmoittaneet tukevansa Marketing Finlandin aloitteita. Ukrainan sisarjärjestö All-Ukrainian Advertising Coalition on myös ilmaissut kiitoksensa tuesta.

Viestintätoimistot ovat hakeneet naapurimaiden tukea Venäjän erottamiseksi ICCO:sta sekä käynnistäneet muita toimia Ukrainan auttamiseksi.

Lähetimme kirjeen ICCO:lle lauantaiyönä, ja päätös Venäjän erottamisesta tehtäneen maanantain aikana. Ruotsin ja Tanskan vastaavat järjestöt yhtyivät Suomen kantaan ja ilmaisivat sille tukensa 27.2. Suomen viestintätoimistot osallistuvat myös suoraan viestintätukeen, jolla ICCO-maat auttavat Ukrainan ulkoministeriötä sen ponnistuksissa tarjota lisää tietoja Ukrainasta medioihin, kertoo ICCO:n hallitukseen kuuluva Mailand Communicationsin toimitusjohtaja Alpo Räinä.

 

 

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

2 comments on “Marketing Finland on lähettänyt kattojärjestöilleen vetoomuksen katkaista suhteensa venäläisiin toimijoihin”

  1. ICCO lakkautti Venäjän jäsenyyden toistaiseksi - MRKTNG

    […] Lue lisää: Marketing Finland on lähettänyt kattojärjestöilleen vetoomuksen katkaista suhteensa venäläisii… […]

    Vastaa
  2. Kattojärjestömme lakkauttivat Venäjän edustukset - MRKTNG

    […] Marketing Finland lähetti vetoomukset kattojärjestöilleen, joita ovat World Federation of Advertisers (WFA), European Association of Communications Agencies (EACA) ja International Communications Consultancy Organisation (ICCO). […]

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + three =