Diversiteetti markkinoinnissa (video)

Electronic Artsin globaalista mediasta vastaava johtaja Belinda Smith kertoo, miten erilaiset ihmisryhmät voidaan ottaa huomioon markkinoinnissa.

Markkinoijat voivat vaikuttaa asenteisiin mm. sillä, missä medioissa yrityksen mainontaa näytetään ja etenkin millaisella sanomalla ja kerronnalla viestitään. Kiiltokuvamaisesta mainonnasta ollaan jo siirrytty autenttisempaan, aidosti ihmisiä puhuttelevaan tarinankerrontaan, ja usein rooleissa nähdään tavallisia, erikokoisia, -rotuisia ja -ikäisiä ihmisiä.

Ahdasmielisyyttä, pinttyneitä stereotypioita ja suoranaista rasismia voidaan pyrkiä vähentämään myös kuvakerronnalla, jossa ihmiset ovat asemissa, joissa ei tavallisesti nähdä vähemmistön edustajia. On mahdollista – ja Belindan mukaan suotavaa – ottaa kantaa diversiteetin lisäämiseen kannustavilla esimerkeillä – kuten vaikkapa Procter& Gamble mainoksessaan The Look.

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.