It-talo houkuttelee uusia osaajia lupaamalla kuitata palkattavien opintolainan

Monipilviympäristöjen kehittämiseen ja hallintaan erikoistunut Cloud2 on ottanut uuden lähestymistavan nuorien pilvipalveluspesialistien rekrytointiin.

Osana palkkausta yhtiö auttaa palkattuja henkilöitä lyhentämään opintolainaansa – tiettävästi ensimmäisenä Suomessa.

– Maksamme nyt rekrytoitaville henkilöille opintolainan lyhennystä kuukausittain palkan lisänä. Summa on työntekijän lainanlyhennyksen suuruinen, ja sitä maksetaan niin kauan, kun työntekijä on meillä töissä. Eli parhaassa tapauksessa maksamme lainan kokonaan, Cloud2:n toimitusjohtaja Henri Grönlund kertoo.

Rekrytointikampanjan konsepti syntyi yhteistyössä mainostoimisto Ivalo Creative Agencyn kanssa. Tavoitteena oli paitsi löytää Cloud2:n tarpeisiin sopivia osaajia myös rakentaa yrityksen työnantajamielikuvaa.

– Ivalon suunnittelun kulmakivi on merkityksellisyys. Cloud2:lle ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara, joten näimme loistavan tilaisuuden tuoda esiin yrityksen sitoutumisen myös nuoriin, vastavalmistuneisiin työntekijöihin. Se on rekrytoitavalle pelkkää palkkaa suurempi asia, summaa luova suunnittelija Teemu Seppänen Ivalo Creative Agencysta.

Rekrytointikampanjalla on tarkoitus paitsi herättää huomiota nuorten it-osaajien keskuudessa ja auttaa nuoria alkuun urallaan. Henkilöt palkataan työskentelemään käyttäjätuessa tai tuotannon asiantuntijatehtävissä. Lopullinen työnkuva muotoutuu osaamisen ja kokemuksen mukaan.

– Kampanja on Cloud2:n arvojen mukainen, eli rohkea ja sydämellinen. Tällaista ei ole tietääksemme ennen tehty, ja haluamme auttaa opintolainamaksujaan tai lainan nostamista miettiviä nuoria alkuun urallaan. Työkokemus ei ole tässä ratkaisevaa, vaan halu oppia ja kyky ratkaista rohkeasti asiakkaidemme pilvihaasteita, Grönlund jatkaa.

Ainutlaatuisesta lähestymistavasta huolimatta opintolaina ei ole rekrytoinnin edellytys

– Haemme parhaita mahdollisia osaajia, oli heillä opintolainaa paljon, vähän tai ei ollenkaan. Halutessaan lainaa voi alkaa nostaa myös vasta palkkauksen jälkeen, Grönlund selventää.

Cloud2 työllistää tällä hetkellä noin 50 henkeä. Nyt rekryttävät työntekijät palkataan suoraan vakituiseen työsuhteeseen, jos heidän opintojensa tilanne sen mahdollistaa.

– Haemme jatkuvasti riveihimme sekä senioriosaajia että nuoria lahjakkuuksia, jotka palkataan käytännössä alusta asti vakituiseen työsuhteeseen. Monipilviympäristöjen hallinta on teknologialtaan sellainen alue, että täysin valmiita tekijöitä on meidän spekseillämme vaikea löytää. Mutta meillä pääsee kasvattamaan osaamistaan nopeasti yli 100 asiakkaamme projektien parissa, kunhan vain halua on, Cloud2:n HR-päällikkö Isabella Pikkarainen kommentoi.

Lisätiedot: Henri Grönlund, toimitusjohtaja, Cloud2, +358 40 733 0163, henri.gronlund@cloud2.fi

Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 − six =